Recensies - Raccent = onderwijsvernieuwing; betekenis = leren uit relaties; Expert = Jos Geerligs;
foto image

Identititeit

Paul Verhaeghe (2012) schreef Identititeit. Van dit boek neem ik mee dat het verwerven van identiteit niet te scheiden is van het verwerven van bekwaamheid. Signalen komen uit de omgeving via de zintuigen binnen en die signalen accepteren of verwerpen we. In het begin zijn dat belevenissen met de moeder zoals het koesteren en voeden. Als we eenmaal een basis hebben zijn het al snel specifieke belevenissen die we verwelkomen of afwijzen. Alles wat we zien apen we na en constructie doet de rest. Verhaeghe geeft op verpletterend confronterende wijze aan dat tal van maatschappelijke problemen van deze tijd in de opvoeding liggen. 

Terug

Reacties

door Jos Geerligs op 28 Jan 2014 om 9:54 AM
Paul Verhaeghe geeft ook goede inleidingen - zelf gehoord.

Reactie toevoegen

Reactie

Marktwerking ... suffie

Ik kwam er pas geleden achter wat de impact was van de Bolognaverklaring van 1999 over de hogeronderwijsruimte. De impact is het principe van marktwerking voor het hele onderwijs.

Deel deze pagina:

Recent

Gepersonifieerd leren

Ik zat afgelopen maand twee keer in een workshop over gepersonifieerd leren. Maar was het geen individueel leren?

Recensie

Identititeit

Paul Verhaeghe (2012) schreef Identititeit. Van dit boek neem ik mee dat het verwerven van identiteit niet te scheiden is van het verwerven van bekwaamheid.

R accent   •   Zwenkgras 45   •   2804 NG    •   Gouda   •   tel. +31 182 546 096   •   mob. +31 623 479 681   •   info@raccent.nl